Vergelijking ATTO en ATTO Sport

welke moet je kiezen?

De atto opvouwbare scootmobiel staat al bekend als een fantastische oplossing om ook op locatie mobiel te zijn. Met de introductie van de Atto Sport kun je nu ook voor nog meer luxe kiezen. Veel mensen kiezen als vanzelfsprekend voor de nieuwere en luxere ATTO Sport. Maar is dat altijd het juiste besluit? Sommige mensen zijn prima geholpen met de goedkopere en eenvoudiger standaard ATTO. In deze blog kijken we naar de belangrijkste verschillen en waarom je voor welk type moet kiezen.

vergelijk-atto-atto-sport

Overeenkomsten tussen de ATTO en de ATTO sport opvouwbare scootmobiel

De nieuwe ATTO Sport is in essentie gelijk aan de standaard ATTO. Hetzelfde concept, op dezelfde manier in- en uit te klappen, hetzelfde formaat en ongeveer hetzelfde gewicht. Toch zijn er belangrijke verschillen.

atto-compact-en-drive-mode
Movinglife-ATTO-SPORT-in-en-uitgeklapt

De verschillen tussen de ATTO en de ATTO SPORT

Bij de ontvangst van de standaard ATTO kregen we veel reacties van klanten met wensen. Veel van die wensen zijn door Moving Life verwerkt in de nieuwe ATTO Sport. Laten we even naar de verschillen kijken?

 

 • Kleur, de kleuren laten heel duidelijk zien met welke ATTO je te maken hebt. De witte is de standaard ATTO, de antracietgrijze is de ATTO Sport. Daar is geen uitzondering op
 • Handrem, de ATTO Sport heeft een extra handrem. De standaard ATTO remt alleen met behulp van de motor
 • Verlichting, de ATTO Sport heeft ingebouwde verlichting. Een rij LED’s aan beide kanten op het frame. En een rood LED’tje in de handgreep achter. Dit LED’tje kan constant aan, maar ook knipperen en de batterij is oplaadbaar.
 • Snelheid, ATTO Sport kan tot 10km/u rijden, de standaard ATTO maar tot 6 km/u
 • Cruise control, Als je de min en plus knop tegelijk indrukt en even vasthoudt, dan houdt de ATTO Sport de ingestelde snelheid vast. Ook als je de gashandel loslaat. Om te remmen druk je willekeurig 1 van de knoppen of de handrem in. Dan schakelt ook deze cruis control uit. Als je niet echt wilt remmen, maar wel weer zelf de controle nemen over de snelheid, dan kun je de gashandel indrukken. De cruis control gaat dan uit en de ATTO Sport rijdt op de door jouw ingestelde snelheid verder
 • Luxe, De ATTO Sport is wat luxer uitgevoerd met kunstlederen elementen op het stoeltje en de handvatten
 • Schokabsoberende banden, De banden van de ATTO Sport zijn massieve banden met gaten rondom. Deze gaten zorgen ervoor dat bij oneffenheden en drempels, de banden wat in veren voor een meer comfortabele rit
 • Afstandbediening, De ATTO Sport is uitgerust met een afstandsbediening die de ATTO Sport kan aan- en uitschakelen. Uitgeschakeld betekent ook echt uit. De display is dan niet te bedienen en de ATTO Sport kan niet gebruikt worden
 • Sport MAX, De ATTO Sport kan geupgrade worden naar de ATTO Sport Max voor zwaardere mensen. De standaard ATTO en ATTO Sport zijn goedgekeurd voor mensen tot 120kg. De ATTO Sport Max is geschikt tot een gewicht van 136kg. De wielen worden vervangen voor wielen die een hoger gewicht kunnen dragen en nieuwe software zorgt ervoor dat het veilig blijft, ook met een gewicht tot 136kg. Houdt u er wel rekening mee dat de snelheid begrensd is tot 6km/h. Dit om de stabiliteit ook bij een hoger gewicht van de bestuurder te kunnen waarborgen.
Atto-sport-schokabsoberende-banden

Schokabsorberende banden op de ATTO SPORT

ATTO-spoort-extra-rem

Handrem op de ATTO SPORT

Movinglife-ATTO-SPORT-verlichting

De ATTO SPORT heeft verlichting voor en achter

Kooptips, kies de juiste opvouwbare scootmobiel

Om u te helpen met kiezen welke ATTO het meest geschikt is voor u, som ik een aantal argumenten op met daarbij de keuze die wat mij betreft het meest logische is.

Wanneer kies je voor de standaard ATTO?

 • Als je niet zo goed afstanden kunt lopen en je wilt een eenvoudige oplossing hiervoor, een inklapbare scootmobiel die gemakkelijk te bedienen is en verder eenvoudig
 • Als je altijd met een partner bent of als de snelheid verder niet van belang is
 • AIs je budget beperkt is
 • Als je een witte scootmobiel mooi vindt, mooier dan een donkere

 

Wanneer kies je voor een ATTO Sport?

 • Als je wit niet mooi vindt en antracietgrijs wel
 • Als je altijd het beste en het nieuwste model wilt
 • Als je ongeduldig wordt van slechts 6 km/u en je vaak alleen rijdt
 • Als je de meest comfortabele inklapbare scootmobiel wilt
 • Als 1 van de verschillen heel belangrijk voor je is en je het budget hebt voor een ATTO Sport

Ik hoop dat je met deze koophulp geholpen bent en je tot een goede persoonlijke afweging kunt komen. Is dat niet zo, dan nodig ik je uit contact op te nemen met ons. In een persoonlijk gesprek helpen we je heel graag met je keuze. En natuurlijk bent u ook van harte welkom om beide ATTO’s te komen bewonderen en uitproberen.

Atto-opvouwbare-scootmobiel

Een ATTO moet je ervaren

Wij raken niet uitgesproken over de ATTO maar eigenlijk moet je gewoon zelf een ATTO ervaren.

Bij Conec Care vinden we het belangrijk dat onze klanten juiste informatie krijgen zodat ze een gedegen beslissing kunnen nemen. Daarom kunt u bij ons altijd vrijblijvend een proefrit maken.

We nemen graag de tijd om u alles over  de ATTO  te vertellen. Door hem in het echt uit te proberen kunt u voelen hoe hij rijdt en hoe gemakkelijk hij is in te klappen en te hanteren. 

×