Liggen en Zitten

24/7 bereikbaar

Snelle levering

De laagste prijs

Het gevaar van liggen en zitten

Zorgbehoevende personen zijn minder mobiel dan gezonde personen en daarin schuilt een groot gevaar: decubitus. Het is van groot belang dat het lig en zitcomfort optimaal is en dat er voldoende variatie is in de drukplekken op de huid. Keren, verliggen en verzitten is belangrijk. Als een persoon dat niet zelf kan bewerkstelligen, dan moet hij of zij ermee geholpen worden door een zorgverlener. En daar ligt het tweede grote gevaar: rugproblemen. Beide problemen, decubitus en rugklachten, kunnen effectief voorkomen worden met een goed bed, een goed matras en eventueel een goed zitkussen.

Een ander probleem gerelateerd aan zorgbehoevende personen is vallen. Zeker in de ouderzorg zijn mensen die uit bed vallen een realistisch probleem met ernstige gevolgen.

Conec Care heeft een uitgekiend assortiment hoog-laagbedden, anti-decubitus matrassen en zitkussens. Daarnaast een uiterst effectieve valmatras en extra lage bedden om gevolgen van uit bed vallen te beperken.

Hoog-laagbedden

Een hoog-laagbed is een bed dat met motoren omhoog en omlaag kan bewegen. Een hoog-laagbed wordt ook wel verpleegbed of thuiszorgbed genoemd.

 

Deze bedden bieden: Optimaal ligcomfort en veiligheid door:

 • de diverse verstelposities, gemakkelijk elektrisch te bedienen
 • een zeer comfortabel matras, vaak met memory foam (geheugen schuim) tegen doorliggen
 • onrust-rekjes langs de zijkant
 • makkelijker in- en uitstappen door de hoog/laag functie

Verminderde belasting van de rug van de verzorger of verpleger door de hoog/laag functie van het bed. Onze bedden voldoen allemaal aan de Europese norm IEC 60601-2-52.

Er zijn in het algemeen 3 redenen om een hoog-laagbed aan te schaffen of te huren:

 1. Men wil langer zelfstandig blijven wonen, maar met behoud van comfort en veiligheid
 2. Een zorgverlener geeft aan dat een hoog-laagbed een vereiste is om zijn of haar werk op een veilige manier te kunnen blijven doen
 3. Na een ongeval of operatie is het comfortabel en praktisch om (tijdelijk) een hoog-laagbed in huis te nemen

Een hoog-laagbed biedt de volgende voordelen:

Comfortabel liggen en zitten

Onze hoog-laagbedden zijn ergonomisch verantwoorde bedden die, gecombineerd met een goed matras,  je verzekeren van een goede nachtrust. En door de mogelijkheid de bodem elektrisch in te stellen op een positie die je prettig vindt, geniet je ook van het comfort als je een andere houding aan wilt nemen of in je bed wilt zitten.

Gemakkelijk in- en uit stappen

Door de hoog-laagfunctie kun je je bed zo instellen dat je altijd met je voeten aan de grond op kunt bij het opstaan. De elektrisch verstelbare rugsteun helpt je rechtop te zitten voor je uit het bed stapt. Andersom kun je met dezelfde functies ook gemakkelijk instappen.

Huiselijke uitstraling mèt alle functies

Hoog-laagbedden hebben het imago van een kil ziekenhuisbed. Maar dat hoeft al lang niet meer. Door het gebruik van veel hout heeft het bed een huiselijke uitstraling en misstaat het in geen enkele slaap- of woonkamer. En toch heeft het alle functies die je op een zorg- of verpleegbed verwacht. Bij luxere bedden zijn de wielen helemaal onder het bed geplaatst; voor veiligheid, maar ook omdat het een nog elegantere uitstraling heeft.

Veiligheid

Een hoog-laagbed verhoogt de veiligheid in en rondom het bed. Als u het bed zo kunt stellen, dat u goed met uw voeten aan de grond kunt, of eenvoudig kan verplaatsen van of naar rolstoel of rollator, dan is in- en uitstappen niet alleen gemakkelijker, maar ook veiliger. Als u een onrustige slaper bent, zorgen onrusthekken of zijrails er voor dat u niet uit bed kunt vallen. En de extra lage bedden kunnen zo laag gesteld worden, dat een eventuele val uit het bed, bijvoorbeeld als de zijrails ongebruikt blijven, geen ernstige verwondingen oplevert.

Minder belasting voor zorgverleners

Indien u op uw bed verzorgd wordt, is dat erg belastend voor uw zorgverlener. Dat kan iemand van de thuiszorg zijn, maar ook een mantelzorger. Hoog-laagbedden kunnen op een ideale werkhoogte gebracht worden. Dit vermindert de belasting van de rug enorm.

Bel direct +31854899400

Wij helpen u met het vinden van uw bed, matras of zitkussen.  U kunt onze bedden en matrassen vaak ook huren.

Laagdrempelig, flexibel, snel en heel betaalbaar. Helpen bij het oplossen van problemen zit in onze natuur. En liever vandaag dan morgen.

Jos Janssen en Joel Ruiz

In de spotlight:

De Freestyle Plus is een zeer comfortabel Bed in Bed systeem dat u zo in uw bestaande ledikant kan plaatsen. Zo creëert u een hoog-laag oplossing in uw bestaande bed.

Lees verder  …

Matrassen, kussens ed.

De juiste matrassen en zitkussens zijn bij veel zorgbehoevende mensen essentieel ter voorkoming van decubitus. Belangrijk is dat de druk goed verdeeld wordt over het lichaam, zodat decubitus geen kans krijgt op de huid. Regelmatig keren en verleggen/verzitten is daarbij uiteraard ook erg belangrijk. Maar decubitus gevoelige personen vereisen een goedgekeurd anti-decubitus matras of zitkussen.

3 aspecten zijn belangrijk ter voorkoming van decubitus die betrekking hebben op het matras of het kussen:

 • goede drukverdeling
 • beperkte schuifweerstand
 • goede ventilatie

Elk matras is weer anders, maar vaak is een goed anti-decubitus matras opgebouwd uit verschillende lagen schuim. Een basislaag die een goede ondersteuning geeft, een toplaag die de druk optimaal verdeeld. Vaak is de toplaag van traagschuim, maar dit is niet noodzakelijk. soms wordt er ook gewerkt met ruimtes in het matras op die plaatsen waar traditioneel veel druk opgebouwd wordt. Tot slot wordt er meestal gewerkt met een gladde ademende maar vocht ondoordringbare hoes. Het gladde oppervlak voorkomt schuifkrachten, wat ook een rol speelt bij het ontstaan van doorligwonden.

Bij zitkussens wordt vaak gebruikt gemaakt van blokken die verwijderd kunnen worden of compartimenten die kunnen variëren in druk. Zo kan ook een scheve zitpositie gecorrigeerd worden. 

De hoes van een zitkussen is vaak van een heel goed ademende stof. Tenzij incontinentie vraagt om een voor vocht ondoordringbare hoes.

Bij het behandelen van reeds aanwezige decubitus wonden wordt vaak gebruik gemaakt van een wisseldrukmatras. Een soort luchtbed met heel veel verschillende compartimenten waar de druk in een golfbeweging op- en afgebouwd wordt. Zo wordt er voortdurend een steeds wisselend deel van het lichaam niet blootgesteld aan druk op de huid. Overigens zijn er ook gewone schuimmatrassen die effectief zijn bij de behandeling van decubitus, maar de traditie bepaald vaak de keuze voor een pompmatras. Nadeel van wisseldruksystemen zijn geluidsoverlast en stroomverbruik. 

 

Ter voorkoming van en behandeling bij decubitus wordt ook gebruik gemaakt van overige hulpmiddelen zoals een hielbeschermer. 

 

Valmatrassen worden regelmatig tegen een bed aangeschoven om verwonding te voorkomen indien een persoon uit bed valt. Het probleem met deze matrassen is, dat ze in de regel elke dag weer verwijderd dienen te worden. En dat het schokabsorberend vermogen vaak erg tegen valt. Zo is het een schijnzekerheid die tevens voor extra werk zorgt. Nu heeft Comfortex de ‘Landing strip’. Een harde valmatras, die gewoon kan blijven liggen en waar je met rolstoel en rollator prima over heen kan gaan. Door de schuine randen is er ook geen risico dat het valmatras zelf voor een val zorgt. Een prima oplossing die tevens heel goed schokken absorbeert en effectief een ernstige verwonding kan voorkomen. 

Wilt u graag huren?

Bij We Connect huurt u snel, flexibel en betaalbaar uw bed en matras.

Samenvattend:

 • U kunt ons altijd bellen, ook buiten kantooruren
 • Wij leveren snel, ook in het weekend
 • Huurtermijn per maand of deel daar van (sommige matrassen kunnen ook per week)
 • verlengen per maand of week
 • bijzondere verzoeken op aanvraag
Bereken hier uw installatiekosten bij huur van een hoog-laagbed 90x200/220:

Klik hier voor meer uitgebreide informatie over bezorgen en installatie.

standaard 90x200/220cm

Huur een mooi houten hoog-laagbed met een prettige uitstraling. Het standaard bed is 90×200/220cm groot en wordt compleet geleverd met AD matras en papegaai. €99/125 per maand

AD matras graad 4!

Dit matras is curatief inzetbaar t/m decubitus graad 4! Uiteraard ook geschikt ter preventie. Dit matras verbruikt geen stroom en is vrij van geluid. €35 per week of €99 per maand

extra breed 120x200cm

Sommige mensen houden van extra ruimte. Dit 120x200cm groot bed is ruim en met een capaciteit van 185kg ook geschikt voor zwaargewichten. Compleet geleverd met AD matras en papegaai. €225 per maand

AD wisseldruksysteem

Dit matras is curatief inzetbaar t/m decubitus graad 4! Uiteraard ook geschikt ter preventie. Dit exemplaar is beduidend stiller dan alternatieven. €35 per week of €99 per maand

Extra robuust 120x220cm

Heeft u ruimte nodig in breedte en lengte, of extra capaciteit tot 300kg, of extra robuustheid, dan is dit bed wat u zoekt. Onverwoestbaar en mooi. Compleet geleverd met bijpassend AD matras. €300 per maand

Speciale wensen?

Heeft u speciale wensen waarin ons huurassortiment (nog) niet voorziet?  Bijvoorbeeld extra lage bedden, of een bed in bed systeem? Wij zoeken graag met u naar een oplossing.

Wij doen het onmogelijke, want iedereen doet al wat mogelijk is

Volg