Hygiene en wegen

24/7 bereikbaar

Snelle levering

De laagste prijs

Toilet en douche

Persoonlijke verzorging is erg belangrijk als je zorg nodig hebt. Enerzijds voor de hygiëne en de gezondheid van de huid, maar zeker ook voor het gevoel van eigenwaarde. Voor bijna iedereen is het belangrijk je fris te voelen.

Voor veel zorgbehoevende mensen is toiletbezoek en een goede opfrisbeurt echter wel een hele onderneming. Het kost erg veel energie en is soms zelfs pijnijk. Daarom zijn er hulpmiddelen om met zo min mogelijk impact een zo prettig mogelijke toilet, douche of badervaring te krijgen. 

Douchestoelen zijn er in vele soorten van heel eenvoudig tot rijk aan functies. In de basis is een douchestoel een stoel met wieltjes waarmee een patient naar de douche gereden kan worden en daar al zittend kan douchen. Vaak is de stoel tevens geschikt om over het toilet te rijden. Of er kan een ondersteek bevestigd worden waarna er op de stoel naast het bed getoiletteerd kan worden.

 

Maar er zijn ook bijzondere modellen die in hoogte aangepast kunnen worden, die achterover kunnen kantelen, met en zonder motor.  En dan zijn er modellen speciaal voor kinderen of juist voor hele grote en zware mensen. Volop keuze dus.

Als zitten niet meer gaat kan een douchebrancard een uitkomst zijn. Deze kan naast het bed opgesteld worden op dezelfde hoogte en de patient kan van het bed op de douchebrancard geschoven worden. Het geheel kan met de patient naar de badkamer gereden worden om liggend te douchen. 

Er zijn typen met hydraulische en met elektrische hoogteverstelling. Verder zijn er typen met rugverstelling. Een douchebrancard is in verschillende maten verkrijgbaar en is ook beschikbaar voor obese patiënten.

Bel direct +31854899400

Wij helpen u met het vinden van uw hulpmiddel voor persoonlijke verzorging. Douchebrancards, douche/toiletstoelen, badliften en weegapparatuur  

Laagdrempelig, flexibel, snel en heel betaalbaar. Helpen bij het oplossen van problemen zit in onze natuur. En liever vandaag dan morgen.

Jos Janssen en Joel Ruiz

In de spotlight:

De Etac clean is een hele mooie en comfortabele douche en toiletstoel. Niet de goedkoopste, maar wel de mooiste en beste in zijn segment.

Lees verder  …

Wegen

In zorgsituaties is het erg belangrijk zicht te houden op het gewicht van de zorgvrager en de ontwikkeling daarvan. Als iemand zonder duidelijke aanleiding veel gewicht verliest is dat een signaal. Bovendien is een correcte weging essentieel bij het bepalen van de dosis van sommige medicijnen. Het is echter niet vanzelfsprekend dat een persoon op een gewone weegschaal kan staan.

Sommige personen zijn bedlegerig, anderen zitten in een rolstoel. Gelukkig zijn hier oplossingen voor. Tilliften zijn verkrijgbaar met ingebouwde weeg-unit. Er zijn speciale weegplateaus waar je met de rolstoel of zelfs met een stretcher of bed op kunt rijden, er zijn weegstoelen waar je al zittend gewogen kan worden. 

Er zijn ook extreem zware mensen die niet zo maar op elke weegschaal gewogen kunnen worden. Speciale medische weegschalen zijn vaak standaard al geschikt voor personen die zwaarder zijn dan gemiddeld. Maar daarnaast zijn er ook speciale weegschalen voor obese personen tot 300kg bijvoorbeeld. Overigens kun je een juist gewicht ook vaststellen door 2 weegschalen tegelijkertijd af te lezen. Kortom, voor elke situatie is wel een weegschaal verkrijgbaar. 

Wij doen het onmogelijke, want iedereen doet al wat mogelijk is

Volg