fbpx

actieve liften

voor een professionele omgeving

verkoop en verhuur van actieve liften

voor consument en professional

United Care

Het topsegment in ons assortiment. United Care biedt 3 opties in 3 verschillende prijsklassen. De Raisa Basic voor de thuiszorg, De Jamy en de James voor in een instelling. Stuk voor stuk topliften die u jarenlang probleemloos van dienst zullen zijn. 

Molift

Molift was het eerste merk met de karakteristieke schuingeplaatste hefkolom. De natuurlijke hefbeweging die dit tot gevolg heeft wordt als erg comfortabel en prettig ervaren. ‘Vriend en vijand’ roemen de Quick Raiser serie en de Molift actieve liften zijn dan ook erg populair.

Scaleo

Scaleo levert met de Poweo Activ een hele interessante actieve lift. Door de schuingeplaatste kolom, zoals we al van de Molift Quick Raiser serie kennen, ervaart de patient een veel natuurlijker beweging, die comfortabeler is dan de meer traditionele opwaartse hefbeweging.

Actieve lift 

Een actieve lift wordt ingezet voor het helpen opstaan van mensen die

  • een beperkte sta-functie hebben
  • niet zelfstandig op kunnen staan of kunnen gaan zitten
  • niet zelfstandig van rolstoel naar bed of toilet en terug kunnen verplaatsen, zelfs niet met behulp van een manueel transferhulpmiddel
  • zwaarder zijn dan 25kg

De persoon moet een stabiele romp hebben (een beetje kunnen zitten), op minimaal één been kunnen steunen en geen problemen hebben met het schoudergewricht (pijn, dreigende luxatie, etc.), begrijpen wat er van hem/haar verwacht wordt en dat ook doen. Als hieraan niet voldaan wordt zal er voor een passieve lift gekozen moeten worden.

Conec Care denkt graag met u mee in uw zoektocht naar een geschikte actieve lift. Samen kijken we wat uw beste optie is. Dat is voor iedereen weer net even anders. En uiteraard kunnen we u volledig ontzorgen met onderhoud en keuring.

 

Natuurlijke hefbeweging

 

De meeste actieve liften heffen een patient min of meer onder de oksels recht omhoog. Heel erg comfortabel is dit niet. Het voelt meer als sjorren. Een natuurlijke manier van opstaan is een beetje schuin naar voren. Zo staat een gezonde persoon ook op van een stoel. Conec Care is een groot voorstander van de inzet van dit soort actieve liften.

De meest geavanceerd actieve lift is de United Care James 3. Deze lift biedt elke persoon een unieke tilervaring. Dit kan omdat de lift meet in hoeverre de patiënt meehelpt en hoe de stand van de romp is ten opzichte van de knieën.  De lift ‘bepaald’ op basis van deze meetgegevens wanneer en in hoeverre de beweging naar voren en naar boven gaat. De tilbeweging is daarmee optimaal en zeer comfortabel.

De actieve liften van Molift en Scaleo benaderen deze natuurlijke opsta beweging zo goed mogelijk, maar iedere persoon krijgt dezelfde opsta ondersteuning. Zij bereiken dit door de schuin naar achteren geplaatste kolom. De Scaleo Poweo Activ heeft bovendien een naar bovenkantelende tilarm, die de beweging nog natuurlijker maakt. 

Budgetoplossing 

Als uw budget beperkt is en degelijkheid en eenvoud zijn belangrijker dan luxe, dan is AKS zeker een optie voor u. Met name de Torneo is een interessante optie voor een aantrekkelijke prijs. Door het grote steunblok ervaart een patiënt veel comfort en veiligheid. En door de extra ondersteuning onder de billen, kan een actieve transfer met een Torneo verrassend comfortabel zijn. 

Wij adviseren de liften van AKS vooral bij minder complexe transferbehoeften.

Obese transfers

 

De actieve liften die beschikbaar zijn in ons assortiment hebben een capaciteit tot 205kg. De meeste liften kunnen tot 160kg heffen. Actieve liften voor het helpen opstaan van personen met een hoger gewicht, zijn bij ons niet bekend. In dat geval adviseren wij een passieve lift.  

De Molift Quick Raiser 205 is geschikt tot een gewicht van 205kg. Met deze lift kunt u de complete range van licht tot extreem zwaar bedienen. Hij kan uitgerust worden met spreidbare poten of een smalle vaste basis naar keuze. En naar keuze met de standaard 4 puntsophanging of de klassieke 2 puntsophanging van de Sling.